Serveis

Informació

Donem resposta a les teves consultes, t’assessorem sobre els diferents serveis i t’expliquem com utilitzar-los. No dubtis a adreçar-t’hi per resoldre qualsevol qüestió relacionada amb la biblioteca; pots fer-ho al taulell, per telèfon, per correu electrònic o la pàgina web


Carnet

El carnet d'usuari, que és personal i intransferible, permet accedir als serveis bibliotecaris de la Xarxa de Biblioteques Municipals. 

Per a obtenir-lo cal presentar el DNI/NIE o qualsevol dels documents oficials següents: passaport, carnet de conduir o permís de residència amb indicació de l'adreça postal. 

Per a menors de 14 anys cal que el pare, la mare, o el tutor legal signi electrònicament per donar la seva conformitat.

Qualsevol usuari podrà accedir al conjunt de biblioteques públiques de Catalunya sense necessitat de tenir un carnet diferent i amb independència de la ubicació o titularitat de la biblioteca.

Amb el carnet es pot accedir a descomptes en museus, teatres, cinemes, llibreries i altres comerços o institucions.


Préstec

El préstec és un servei gratuït a totes les biblioteques que permet endur-se a casa fins a 30 documents (llibres, revistes i/o audiovisuals) durant 30 dies, amb opció de renovar si l’usuari ho requereix.
A la biblioteca Can Casas disposem d’un terminal d’autopréstec per tal de que els usuaris puguin realitzar la gestió de préstec ells mateixos.
Per utilitzar el terminal només cal disposar del carnet de qualsevol biblioteca pública de Catalunya.
Les gestions que es poden realitzar son les següents:


Préstec interbibliotecari

Necessiteu algun document que no trobeu a Can Casas? El podeu sol·licitar en préstec interbibliotecari gratuïtament i sense límit de reserves. La Xarxa de Biblioteques Municipals ofereix el fons de més de 226 biblioteques i 10 bibliobusos. També teniu accés al fons de la resta de biblioteques públiques de Catalunya, del Goethe-Institut i de les universitats públiques catalanes.
En el cas de préstec interbibliotecari amb les universitats públiques catalanes, el preu s'estableix segons la normativa de la institució.

Sol·licita aquí llibres d'altres biblioteques.


Foment de la cultura

La biblioteca Can Casas com a servei públic organitza activitats molt diverses amb la finalitat de promoure i difondre la cultura a partir de l’accés a la informació, l’aprenentatge, la formació, la investigació, la creativitat i el lleure. Com a espai cultural obert a tothom a la programació mensual trobareu exposicions, xerrades, presentacions, tallers, clubs de lectura, contes i espectacles adreçats a públic infantil, familiar i adult.


Internet i ofimàtica

Aquest servei permet connectar-vos a Internet amb els nostres ordinadors o utilitzar eines d’ofimàtica. Per validar-vos necessiteu el carnet de la biblioteca i disposeu de 50 sessions mensuals amb un màxim de 3 sessions al dia.

Des d’Internet i + podeu imprimir o enviar els vostres documents escanejats per correu electrònic. L’enviament de documents escanejats és gratuït i les impressions estan subjectes a preus públics.

Podeu reservar les sessions a través d’aquest enllaç.

Si voleu utilitzar els vostres dispositius teniu disponible la wifi de la biblioteca.


Visites escolars

Oferim visites escolars a tots els centres educatius del municipi per tal de donar a conèixer la biblioteca i el seu funcionament, així com formar usuaris en la cerca d’informació i promoure el gust per la lectura.

Mitjançant aquest formulari podeu sol·licitar diferents tipus de visites: lliure, racó petits lectors, coneixem la biblioteca (cicle inicial, mitjà i superior), cerquem informació i fonts d'informació i referències bibliogràfiques. 

També ens podeu demanar lots de documents per les vostres escoles.


Altres serveis

Si voleu penjar un anunci podeu fer-ho passant pel taulell. Els anuncis es mantindran 30 dies exposats. 

Hi podeu deixar els vostres objectes personals mentre esteu a la biblioteca. Funcionen amb una moneda de cinquanta cèntims que es retorna quan l’obres per recollir els objectes dipositats.

Oferim reserves puntuals a associacions, comunitats, entitats... sempre i quan no es realitzin activitats econòmiques. Podeu consultar aquí la disponibilitat de la sala.